Alexander ivanovic

Mördaren Erik Ljungström döms för attack i fängelset

Erik Ljungström avtjänar redan livtids fängelse för mordet på häktesvakten Karen Gebreab 2011.Nu döms han igen – för mordförsök i fängelset.Förra året högg han livstidsdömde Alexander Ivanovic i bröstet med en köttermometer. 

Mördaren Erik Ljungström högg medfånge i bröstet

Erik Ljungström avtjänar livstids fängelse för mordet på häktesvakten Karen Gebreab.Nu ställs han inför rätta för att ha försökt mörda en medfånge med en köttermometer.Hans offer: Gängledaren och dömde dubbelmördaren Alexander Ivanovic, som överlevde attacken med livshotande skador.

OG-ledaren Alexander Ivanovic isolerad i fängelset

Alexander Ivanovic, 35, är bland annat dömd för att ha skjutit ett äldre par i huvudet 2014.Nu har OG-ledaren isolerats i fängelset efter att Kriminalvården befarat att ett fritagningsförsök planerats, skriver Aftonbladet.Den dömde mördaren nekar till att ha kännedom om några fritagningsplaner. 

OG-ledaren Alexander Ivanovic isolerades – fritagning befaras

Alexander Ivanovic, 35, är bland annat dömd för att ha skjutit ett äldre par i huvudet 2014. Nu har den livstidsdömde mördaren, tillika OG-ledaren, akutisolerats i fängelset efter att Kriminalvården befarat att ett fritagningsförsök planerats, skriver Aftonbladet.Den dömde mördaren nekar till att ha kännedom om några fritagningsplaner och har flyttats till en annan säkerhetsanstalt.  

Livstidsdomen för OG:s ledare står fast

NÄSSJÖ/GÖTEBORG. Alexander Ivanovic, 32, är dömd till livstids fängelse för två mord och fyra mordförsök.Original Gangsters vicepresident ville frias för samtliga brott och ansökte om prövningstillstånd hos Högsta domstolen.Men nu har HD sagt sitt - livstidsdomen står fast.

OG-ledaren döms till livstid för morden

NÄSSJÖ/GÖTEBORG. Alexander Ivanovic, 32, är dömd till livstids fängelse för två mord och fyra mordförsök. Original Gangsters vicepresident ville frias för samtliga brott och ansökte om prövningstillstånd hos Högsta domstolen. Men nu har HD sagt sitt - livstidsdomen står fast.

Alexander Ivanovic kräver att han blir fri

Livstidsdömde Alexander Ivanovic, 32, vill bli frikänd för de mord och mordförsök han dömts för. Nu har han överklagat domen till Högsta domstolen. – Jag sitter inte inne för något som jag inte har gjort. Aldrig, säger han till GT.

Morddömde ledarens brevväxling med Acar

NÄSSJÖ/BERGSJÖN/SOLLENTUNA. Original gangsters vicepresident Alexander Ivanovic, 32, sitter på häktet i Sollentuna i väntan på att Högsta domstolen ska ta ställning till om livstidsdomen mot honom ska prövas igen. Kontakten med utsidan är begränsad men Ivanovic har fått brev från OG-presidenten Denho Acar. – Han säger att "en vicepresident går inte och skjuter folk", säger Ivanovic till GT.

OG-ledarens mamma: "Ska fortsätta kämpa"

NÄSSJÖ/BERGSJÖN. Den kriminelle OG-ledaren Alexander Ivanovic, 31, dömdes till livstids fängelse för två mord och fyra mordförsök. Bland den tyngsta bevisningen mot honom finns den 22-årige kompisens utpekande. - Man har lagt orden i munnen på honom, säger Alexander Ivanovics mamma.

OG-ledare fick livstid även i hovrätten

NÄSSJÖ/BERGSJÖN. Tingsrätten ansåg att Alexander Ivanovic, 31, gjort sig skyldig till två mord och fyra mordförsök. De dömde OG-ledaren till livstids fängelse. Nu har hovrätten sagt sitt - livstidsdomen står kvar.

Morddömde Ivanovics misstag – hans kläder

BERGSJÖN/NÄSSJÖ. Alexander Ivanovic, 31, kastade ut sina kläder från en bil i närheten av mordplatsen i Bergsjön. Misstaget kan fälla den livstidsdömde OG-ledaren i ytterligare en instans. – Jag har ingen förklaring, säger Ivanovic i ett polisförhör.

Advokaten begär att Ivanovic undersöks

NÄSSJÖ/BERGSJÖN. Alexander Ivanovic, 31, dömdes i tingsrätten till livstids fängelse för två mord samt flera mordförsök. Nu har hovrättsförhandlingen avslutats och då begär hans advokat att man bör undersöka om OG:s vicepresident var psykiskt sjuk när han begick de påstådda gärningarna.

OG:s vicepresident i hovrättsförhandlingar

GÖTEBORG. Original Gangsters vicepresident Alexander Ivanovic dömdes till livstids fängelse av tingsrätten för mord. Han sköt ihjäl en oskyldig man och skadade hans fru allvarligt. Innan han greps hann han även döda man i Bergsjön – mitt framför ögonen på familjen. På måndagen inleddes hovrättsförhandlingarna. – Min förhoppning är att vi ska få en frikännande dom, säger hans advokat, Lars Brandel.

Ivanovic misstänks inte för tredje mordet

NÄSSJÖ. Original Gangsters vicepresident Alexander Ivanovic, 31, dömdes till livstids fängelse för två mord och fyra mordförsök. När ytterligare ett offer dog i samband med rättegången övervägde åklagarna att justera åtalet till tre mord. Men nu har man valt att inte göra det. – Rättsläkaren säger ändå att de här skotten kan ha orsakat hennes död men eftersom de inte kan utesluta andra omständigheter är det för svagt, säger kammaråklagare Jessica Andersson.