Tomas stakeberg jansson

Polisens skarpa varning:  Motionera inte ensamma

Motionera inte ensam och ha inte lurar i öronen.Mer än två månader efter det olösta mordet i motionsspåret i Ulricehamn går polisen ut med en skarp varning till allmänheten.– Någonstans där ute finns en mördare, säger lokalpolisområdeschefen Tomas Stakeberg Jansson till Borås Tidning.

Bilbränderna kan vara en protest mot polisen

Under helgen brandskakades 15 bilar i Borås. Bränderna misstänks ha haft ett samband – och nu utreder polisen om de har anlagts som en protest mot dem eller deras arbete.– Det är en tes vi har men det finns andra teser också. Vi tittar på helheten, säger Tomas Stakeberg Jansson, lokalområdeschef hos polisen i Borås till SVT Nyheter Väst.Också kommunen utreder om de kan vara måltavla.

Kriminell gruppering härjar i Limmared

Flera skjutningar har skakat mindre orter i Västsverige under helgen.En person sköts till döds i Limmared under lördagen och en person skottskadades efter att ha skjutits på öppen gata i Herrljunga dagen efter.Enligt polisens uppfattning härjar en kriminell gruppering i Limmared – och mordet skulle kunna kopplas till den kriminella sfären på orten.– Vi gör bedömningen att det finns en viss kriminalitet som det här dådet skulle kunna ha bäring mot, säger Tomas Stakeberg Jansson, lokalpolisområdeschef i Borås.

En ung man är död och två är allvarligt skadade – så ser det ut efter onsdagens knivbråk.Våldet i Hässleholmen har återigen blossat upp.Problemen fortsätter i Borås riskområde.– Det är ungdomar som har gjort detta och som har blivit utsatta. Att prata om gäng känns onödigt innan vi vet vad det handlar om, säger Tomas Stakeberg Jansson, lokalpolisområdeschef i Borås.

Boråspoliser utvalda – ska testa nytt vapen

Efter att frågan har tagits upp under flera år, står det nu klart att polisen kommer att beväpnas med elchockpistoler. Pistolerna kommer att testas från och med 2018 av 400 utvalda poliser, däribland från Borås.– Vi tror att detta är något som kommer bli implementerat i vår verksamhet. Då kan det vara bra att vara med från början, säger Tomas Stakeberg Jansson, polischef i Borås.