Amazon gick om Google inom leveranser av smarta högtalare

De globala leveranserna av smarta högtalare växte på årsbasis med 173 procent till 19,7 miljoner enheter under det tredje kvartalet. Det visar siffror från analysföretaget Canalys.

Företagsledare överklagar häktning i jakthärva

Den företagsledare som sitter häktad misstänkt för inblandning i en uppmärksammad jaktbrottshärva har överklagat häktningen till Svea hovrätt, rapporterar P4 Västmanland.

BMW 530e laddhybrid – körglädje med komfort och prestanda

Följ med tiden och den utsläppsfria körningen, utan att tumma på dina krav. BMW 530e Sedan ger flexibiliteten att köra en effektiv laddhybrid som behållit 5-seriens hyllade egenskaper.

Budgetbesked från C och L banar väg för M-budget

Centerpartiet och Liberalerna meddelar att de kommer att lägga egna budgetmotioner.  Det nya beskedet banar väg för att övergångsregeringen kommer att få regera på en M-budget.  – Det spelar självklart in att övriga Alliansen också lägger egna budgetmotioner, säger Emil Källström (C) om beslutet. 

Centerpartiet lägger egen budgetmotion

Centerpartiet kommer att lägga en egen budgetmotion, meddelar partiet.  Även Liberalerna meddelade tidigare i dag att de inte vill se en gemensam alliansmotion.  – Det spelar självklart in att övriga Alliansen också lägger egna budgetmotioner, säger Emil Källström (C) om beslutet. 

Omröstning om Mays förtroende inom partiet ”sannolik”

LONDON. En misstroendeomröstning mot Theresa May verkar komma allt närmare i Storbritannien. På fredagsmorgonen rapporterar Sky News att källor i det regerande Tories partigrupp i underhuset säger att en omröstning om Mays position som partiledare nu är ”sannolik”.

Säljer förfallna lån för halv miljard

Nischbanken Resurs har ingått ett så kallat "forward flow"-avtal med kredithanteringsföretagen Alektum, Axactor och Lowell om att löpande sälja delar av svenska och norska förfallna lånefordringar.

Riksbanken ser klimatrisker för svensk penningpolitik

Klimatförändringarna kan leda till en mer oberäknelig inflation och nya faror i det finansiella systemet. Det är risker som Riksbanken behöver ta hänsyn till, skriver bankens forskare i en ny rapport.

Motaktion mot köphetsen på Black Friday

Varannan svensk väntas handla på Black Friday, enligt Svensk handel. Samtidigt växer en motrörelse mot ökad konsumtion.  – Det är ett sätt att försöka få människor att köpa mer än de behöver, säger Karin Lexén, generalsekreterare på Naturskyddsföreningen.

ABB överväger affär med asiatiska företag

Den svensk-schweiziska industrikoncernen ABB samtalar med japanska Hitachi och Mitsubishi om att sälja hela eller delar av sin kraftnätsdivision Power Grids, uppger källor. Förhandlingar ska även pågå med det kinesiska statliga energibolaget State Grid.

Volvo stämmer Scania

Volvo stämmer Scania för intrång på ett patent rörande en särskild växellåda.

Recipharms vd storsäljer

Recipharms vd och grundare Thomas Eldered har sålt 1.559.125 B-aktier i Recipharm, vilket motsvarar 12,7 procent av hans totala aktieinnehav, till en svensk institutionell investerare.

Fackförbund åkte på konferens för 600.000 kronor

Tolv företrädare för Transport reste på konferensresa till Singapore och lade sig en bra bit över minimikostnad, enligt Aftonbladet. Business class och femstjärnigt hotell hör till de extraordinära bekvämligheter som fackförbundets medlemmar betalat för.

Tomma lokaler kostar Postnord 30 miljoner

Postnords huvudkontor ”Arken” i Solna har blivit för stort för bolaget och en tredjedel av byggnaden står tom. Man har inte lyckats hitta någon ny hyresgäst till de tomma lokalerna som kostar företaget över 30 miljoner kronor om året i hyra, skriver Dagens Industri.

Vinsten växer i NCAB

NCAB, som säljer mönsterkort som använda i många olika elektroniska produkter, redovisar en vinstökning i det tredje kvartalet. Men vd Hans Ståhl ser tecken på lägre ökningstakt i orderingången.

Energibolag rasade på Wall Street

De ledande börserna i New York återhämtade sig på torsdagskvällen efter en svag inledning på handelsdagen.

Teckningskursen i Saabs nyemission klar

Saab har fastställt att teckningskursen för den företrädesemission som offentliggjordes i oktober ska vara 225 kronor per aktie.

Balco köper renoveringsbolag

Balco har förvärvat TBO-Haglinds, verksamma inom renoveringssegmentet avseende balkongentreprenader i Sverige.

Surt läge för den som ska sälja villan

De som säljer sina villor får i allt högre utsträckning nöja sig med ett lägre pris. Var tredje villa i Sverige såldes under utgångspris i oktober, enligt statistik från Hemnet.

Surt läge för villaförsäljarna

Försäljare av villor får i allt högre utsträckning nöja sig med ett lägre pris. Var tredje villa i Sverige såldes under utgångspris i oktober, enligt statistik från Hemnet.

Surt läge för villaförsäljarna

Försäljare av villor får i allt högre utsträckning nöja sig med ett lägre pris. Var tredje villa i Sverige såldes under utgångspris i oktober, enligt statistik från Hemnet.

ABB överväger affär med asiatiska företag

Den svensk-schweiziska industrikoncernen ABB samtalar med japanska Hitachi och Mitsubishi om att sälja hela eller delar av sin kraftnätsdivision Power Grids, uppger källor.

Facebook: Vi har stoppat 1,5 miljarder trollkonton

Efter hård kritik för att inte ha gjort tillräckligt för att stoppa hat och hot säger Facebook på torsdagen att man tagit bort mer än en miljard bluffkonton och ingripit mot miljoner bilder och inlägg.

Tusk: EU berett på att Brexit inte blir av

Ordföranden för Europeiska rådet Donald Tusk sa på torsdagen att EU är förberett på att skriva under det slutliga avtalet med Storbritannien den 25 november. Men han konstaterade också att det kan sluta med att Storbritannien inte lämnar EU.

Facebook och andra appar – detta kommer de åt i din mobil

Känns det okej att Facebook-appen kan läsa dina sms? Flera av de mest populära mobilapparna begär tillgång till långt mer av telefonen än bara kameran och gps.  Här är några av de mest populära apparna och vad de kommer åt i din Androidmobil eller Iphone.

Theresa May: Jag stannar för att föra detta i hamn

Storbritanniens premiärminister Theresa May tänker inte låta sina kritiker påverka henne och gjorde klart att hon stannar på sin post: – Jag har alltid satt nationens intressen först, sa hon också i ett tal i samband med en presskonferens på 10 Downing Street strax efter klockan 18 på torsdagen.

Theresa May: Jag stannar för att ta detta i hamn

Storbritanniens premiärminister Theresa May försvarade det avtal som nu ligger på bordet i ett tal på torsdagen: – Jag har alltid satt nationens intressen först, sa hon också. Det sa hon vid en presskonferens på 10 Downing Street strax efter klockan 18 på torsdagen.

Theresa May kommenterar Brexitkritiken

Storbritanniens premiärminister Theresa May talade till folket på torsdagen: – Jag har alltid satt nationens intressen först, sa hon. Det sa hon vid en presskonferens på 10 Downing Street strax efter klockan 18 på torsdagen.

Åtalsbeslut om folkrättsbrott mot Lundin närmar sig

Förundersökningen mot Lundin Petroleums ordförande och vd avseende folkrättsbrott i Sudan är klar. Men ett eventuellt åtal kommer dröja till våren. ”Företaget gjorde allt i sin makt för att främja fred”, skriver bolagstopparna som nekar till brott i ett brev.

Torbjörn Petersson: USA redo att avslöja sin strategi mot Kinas inflytande

USA förbereder sig för att låta världen veta hur deras nya strategi i Asien och Stilla havet ska motverka Kinas inflytande. Vicepresidenten Mike Pence väntas hålla ett avgörande tal vid ett ekonomiskt toppmöte i Papua Nya Guinea på söndag. Det sker när det pågående handelskriget mellan länderna liknats vid Kalla kriget och utgången av det är oklar.

Torbjörn Pettersson: USA redo att avslöja sin strategi mot Kinas inflytande

USA förbereder sig för att låta världen veta hur deras nya strategi i Asien och Stilla havet ska motverka Kinas inflytande. Vicepresidenten Mike Pence väntas hålla ett avgörande tal vid ett ekonomiskt toppmöte i Papua Nya Guinea på söndag. Det sker när det pågående handelskriget mellan länderna liknats vid Kalla kriget och utgången av det är oklar.

Pia Gripenberg: Det här är EU och Storbritannien överens om

Brexitavtalet ska ersätta Storbritanniens 45-åriga relation med Europeiska unionen. Syftet med det 585-sidor långa avtalet är en ordnad skilsmässa.  Vad betyder avtalet för svenskar i Storbritannien, för freden i Nordirland och vad händer om parterna blir oense om avtalet? DN reder ut de viktigaste punkterna.

Annie Lööf får sonderingsuppdraget

Talmannen ger Centerpartiets ledare Annie Lööf i uppdrag att uppdrag att sondera förutsättningarna för en regering som kan tolereras av riksdagen.

C och L tvekar att utmana regeringens budget

Det väntar budgetstrid i riksdagen om några veckor. Både Moderaterna och Kristdemokraterna planerar för att utmana övergångsregeringen med egna budgetmotioner. M och KD har stöd från Sverigedemokraterna men Centern och Liberalerna tvekar.

Synthetic MR:s vd lämnar

Synthetic MR:s vd Stefan Tell kommer att lämna bolaget senast den 30 juni 2019.

EU-ministern: Svenska regeringen kommer att rösta ja till Brexitavtal

Den svenska regeringen kommer att rösta för Brexitavtalet. Men om det brittiska parlamentet röstar emot avtalet så blir det ingen omförhandling.  – Då blir det ett ”no-deal”, säger EU-minister Ann Linde och menar att Storbritannien lämnar EU utan ett avtal.

Svenska regeringen kommer att rösta ja till Brexitavtal

Den svenska regeringen kommer att rösta för Brexitavtalet. Men om det brittiska parlamentet röstar emot avtalet så blir det ingen omförhandling.  – Då blir det ett ”no-deal”, säger EU-minister Ann Linde och menar att Storbritannien lämnar EU utan ett avtal.

Så slog torkan mot julgransodlarna

Först om några år slår granbristen till. Det är plantorna i år som kommer ta stryk. – De nya träden, som har blivit planterade hösten 2017 och 2018 har lidit mycket av torkan. Det är många små träd som har gått ut, säger Gunnar Göthner till ATL.

Ny finanschef i Billerud Korsnäs

Ivar Vatne har utsetts till ny finanschef för förpackningstillverkaren Billerud Korsnäs. Han tillträder senaste den 1 juni 2019.

Just nu: Theresa May talar i parlamentet

Storbritanniens regering har drabbats av flera avhopp under torsdagsförmiddagen efter att avtalet om Brexit blev klart i går, onsdag. Klockan 11.30 talar premiärminister Theresa May i parlamentet. DN rapporterar direkt.

Pressad Theresa May försvarade avtalet i parlamentet

LONDON. Det var en påtagligt pressad Theresa May som talade i det brittiska parlamentet på torsdagsmorgonen. Två tunga ministrar hade avgått bara minuterna före. – Valet är tydligt: vi kan lämna EU utan avtal, vi kan riskera att det blir någon Brexit alls, eller så kan vi välja det här avtalet, sa May i underhuset.

Vänder ned efter positiv öppning

Stockholmsbörsen öppnade något högre på torsdagen men vände sedan nedåt. De större Europabörserna gick det något bättre för och var upp något. Sämsta sektorn i Europahandeln var fordonsaktier.

Lägsta skörden sedan 1959

Sommarens torka gav den lägsta spannmålsskörden sedan 1959, enligt siffror från Statistiska centralbyrån (SCB).

Lägsta spannmålsskörden sedan 1959

Sommarens torka gav den lägsta spannmålsskörden sedan 1959, enligt siffror från Statistiska centralbyrån (SCB).

Erik de la Reguera: Theresa May kan tvingas avgå

LONDON. Storbritanniens Brexitminister Dominic Raab avgår i protest mot det avtal som han själv varit med och förhandlat fram med EU. ”Nu finns en uppenbar risk för snöbollseffekt”, skriver DN:s korrespondent Erik de la Reguera.

Johan Schück: Skakig prognos med orealistiska förutsättningar

DN:s samhällsekonomiske krönikör Johan Schück svarar på tre frågor om regeringens övergångsbudget som presenterades under torsdagen. 

Pundet faller efter brexitministerns avhopp

Pundet faller ordentligt och aktiebörserna vänder ned. Det blev den omedelbara effekten av att Storbritanniens brexitminister Dominic Raab avgår.

Julen ger handlarna hopp

Med julen i antågande stiger framtidstron i handeln. Bland butikerna ökar framtidsförväntningarna till den högsta nivån på över ett år.

Pundet faller på Brexitministerns avgång

Pundet försvagades omedelbart mot den amerikanska dollarn när det blev känt att den brittiske Brexitministern Dominic Raab avgår. Försvagningen fortsatte i takt med flera avgångar och på eftermiddagen kallade centralbankschefen de största bankerna till krismöte via telefon.

Citigroup flaggar upp i Mr Green

Citigroup, eller sannolikt en kund till Citigroup, har flaggat upp för 5,0 procent av kapital och röster i speloperatören MRG.