Clark Olofsson & Marijke Demuynck är ett par som har varit tätt sammankopplade genom åren, både privat och i samband med kriminalitet. Denna artikel kommer att utforska deras relation, bakgrund och de brott de varit inblandade i.

Clark Olofsson – Brottslingens bakgrund

För att förstå relationen mellan Clark Olofsson och Marijke Demuynck, måste vi först bekanta oss med Clark Olofssons bakgrund. Clark Olofsson är en ökänd svensk brottsling, mest känd för sin inblandning i det så kallade Norrmalmstorgsdramat 1973. Han har även varit involverad i en rad andra brott, såsom rån, narkotikasmuggling och konstkupper.

Norrmalmstorgsdramat

Olofssons kriminalitet nådde sin kulmen under Norrmalmstorgsdramat 1973, då han tillsammans med Jan-Erik Olsson tog gisslan i en bank på Norrmalmstorg i Stockholm. Händelsen mynnade ut i det som nu kallas för Stockholmssyndromet, där gisslan utvecklade en känslomässig anknytning till sina kidnappare.

Clark Olofsson & Marijke Demuynck

Marijke Demuynck – Kvinnan bakom mannen

Marijke Demuynck är en belgisk kvinna som träffade Clark Olofsson under 1970-talet. De gifte sig 1976 och flyttade till Belgien, där de bodde i ett större hus på landsbygden. Marijke och Clark har tre gemensamma barn, men deras äktenskap slutade i skilsmässa 1999. Trots detta har de fortsatt att vara en del av varandras liv, och har även varit inblandade i brottsliga aktiviteter tillsammans.

Gemensamma brott

Ett av de mest kända brotten som paret var inblandade i var en konstkupp på Moderna Museet i Stockholm 1993. Fem tavlor och en statyett av Pablo Picasso stals under inbrottet, med ett sammanlagt bytesvärde på nästan 500 miljoner kronor. Clark Olofsson agerade som mellanhand i konstkuppen, med uppgiften att hitta köpare till de stulna verken.

Relationen mellan Marijke och Clark

När Marijke och Clark träffades blev de snabbt ett par, och deras relation utvecklades snabbt. Marijke har beskrivits som lojal och stöttande under de år de var tillsammans. Olofsson har sagt att Marijke var en av få personer som han verkligen kunde lita på och att hon alltid stod vid hans sida, oavsett vad som hände.

Trots detta har deras relation varit präglad av flera brottsliga aktiviteter, och Marijke har även själv varit involverad i vissa av dessa. Clark Olofsson har berättat att hon hjälpte honom att utföra flera rån och att hon ofta agerade som chaufför under dessa brott. Hon ska också ha varit inblandad i förberedelserna för Norrmalmstorgsdramat, där Olofsson och hans kumpaner tog flera gisslan i en bank.

Familjelivet

Marijke och Clark gifte sig 1976, och de fick tre söner tillsammans. Under deras äktenskap bodde de tidvis i ett stort hus på den belgiska landsbygden. Det har rapporterats att de försökte leva ett så normalt familjeliv som möjligt, trots Olofssons kriminella aktiviteter.

Olofssons kriminalitet efter skilsmässan

Efter skilsmässan från Marijke Demuynck fortsatte Clark Olofsson sitt kriminella liv. 2008 greps han i Varberg för att ha försökt smuggla in stora mängder narkotika från Nederländerna. Han dömdes till 14 års fängelse och livstids utvisning.

Olofsson överfördes till ett fängelse i Belgien 2016, och släpptes fri 2018. Han kunde återvända till Sverige sedan han återfått sitt svenska medborgarskap, trots den tidigare livstidsutvisningen. Efter sin frigivning har Olofsson medverkat i flera intervjuer och uttryckt att han inte ångrar någonting av sitt liv. Han har även sagt att han ser fram emot att bli en ”lycklig pensionär”.

Marijke Demuynck efter skilsmässan

Efter skilsmässan från Clark Olofsson har det varit relativt tyst kring Marijke Demuynck. Det finns inte mycket information om hennes liv eller om hon har varit inblandad i några brottsliga aktiviteter efter att ha skilt sig från Olofsson. Det är känt att de har behållit en viss kontakt, särskilt eftersom de har gemensamma barn.

Olofssons memoarer och deras koppling till Marijke

2015 gav Clark Olofsson ut första delen av sina memoarer. I dessa beskriver han sitt liv som brottsling, inklusive sin relation med Marijke Demuynck och deras gemensamma brottsliga aktiviteter. Boken ger en inblick i deras liv tillsammans och ger en mer detaljerad bild av deras relation än vad som tidigare varit känt.

Clark Olofsson i populärkulturen

Clark Olofssons liv och kriminalitet har även fångat intresset hos film- och TV-producenter. Han har porträtterats i flera produktioner, såsom i filmen Norrmalmstorg (2003), den kanadensiska filmen Stockholm (2018), och i Netflix-serien Clark. Dessa produktioner berör även hans relation med Marijke Demuynck, vilket ytterligare har bidragit till att skapa en bild av deras gemensamma liv.

Sammanfattning

Clark Olofsson & Marijke Demuynck är ett par som har delat mycket mer än bara ett äktenskap. Deras relation, präglad av kriminalitet och brottsliga aktiviteter, har varit en central del av deras liv och har även fångat allmänhetens intresse.

Genom att följa deras historia kan vi få en inblick i hur kriminalitet kan påverka och forma en relation och hur båda parter kan vara involverade i de brott som begås.