Kiana Blanckert är en svensk sångerska och dansare som har gjort succé i TV-programmet Talang 2021. Hon tog sig till final och slutade på en andraplats med sin kraftfulla röst och sitt stora självförtroende.

Men hur gammal är Kiana i Talang? Och vad har hon för bakgrund och planer för framtiden? I den här artikeln ska vi ta reda på mer om Kiana och hennes karriär.

Vem är Kiana Blanckert?

Hennes mamma är australiensisk och hennes pappa är svensk. När Kiana var två år gammal flyttade familjen till Sverige och bosatte sig i Tyresö kommun. Redan från en ung ålder har Kiana älskat att sjunga och dansa, och hon började ta lektioner när hon var fyra år gammal. Sedan hon var sex år har hon också spelat piano.

Hur gammal är Kiana i Talang?

Kiana Jade Blanckert föddes den 25 februari 2007 i Perth, Australien. Hon är alltså bara 16 år och har redan åstadkommit så otroligt mycket på kort tid. Imponerande!

Innan hon anmälde sig till Talang 2021 hade Kiana deltagit i flera andra talangtävlingar. Hon vann Junior Eurovision Song Contest Sweden 2019 med låten ”I’m Not Alone”, kom på andra plats i Lilla Melodifestivalen 2020 med låten ”Fly Away” och vann Stockholm Live Talent Show 2020 med låten ”Rise Up”.

Hur gick det för Kiana i Talang 2021?

Kiana anmälde sig till Talang 2021 för att visa upp sin sångröst och personlighet. Hon hade höga förväntningar på sig själv och ville imponera på både juryn och publiken. I sin audition sjöng hon låten ”Never Enough” från filmen The Greatest Showman.

Hon fick stående ovationer från både juryn och publiken, och jurymedlemmen Bianca Ingrosso (i sina snygga kläder) sa att det var den bästa audition hon någonsin sett. Kiana fick fyra ”ja” från juryn och gick vidare till nästa omgång.

I semifinalen sjöng Kiana låten ”Listen” av Beyoncé. Hon levererade en känsloladdad och stark tolkning av låten och fick återigen stående ovationer från juryn och publiken. Jurymedlemmen David Batra sa att hon var en ”världsstjärna” och att han ville se henne i finalen. Kiana fick flest röster från tittarna och gick direkt till finalen.

I finalen sjöng Kiana låten ”I Have Nothing” av Whitney Houston. Hon visade upp sitt fantastiska röstomfång och scennärvaro och fick återigen stående ovationer från juryn och publiken.

Jurymedlemmen Alexander Bard sa att hon var ”den bästa sångerskan i Sverige” och att han hoppades att hon skulle vinna hela tävlingen. Kiana fick mycket beröm och stöd från både fans och kändisar på sociala medier men slutade på en andraplats efter trollkarlen Charlie C.

Vad har Kiana gjort sedan Talang?

Efter Talang 2021 har Kiana fortsatt att satsa på sin musikkarriär. Hon har släppt flera nya låtar, bland annat ”Where Did You Go” som hon tävlade med i Melodifestivalen 2023. Hon gick till final och kom på en sjätteplats med sin poppiga och dansanta låt.

Utöver sin musikkarriär har Kiana också engagerat sig i olika välgörenhetsprojekt. Hon har bland annat uppträtt på en välgörenhetsgala för att samla in pengar till Barncancerfonden och hon har också varit med och samlat in pengar till insamlingen ”Sverige för UNHCR” som stödjer flyktingar runt om i världen.

Lite snabb fakta om Kiana i Talang

Hur gammal är Kiana Blanckert?

Kiana Blanckert är född den 25 februari 2007, vilket gör henne 16 år gammal.

Vem är Kiana Blanckert?

Kiana Blanckert är en svensk sångerska och dansare som är född i Perth, Australien. Hon har deltagit i flera talangtävlingar och gjorde succé i TV-programmet Talang 2021.

Vad har Kiana Blanckert gjort sedan Talang?

Efter Talang 2021 har Kiana fortsatt att satsa på sin musikkarriär och har släppt flera nya låtar. Hon har också engagerat sig i välgörenhetsprojekt och uppträtt på en välgörenhetsgala för att samla in pengar till Barncancerfonden.

Relaterade sökord / taggar

  • hur gammal är kiana i talang
  • talang 2021 kiana låt
  • kiana talang mamma
  • tv4 talang kiana
  • talang kiana final
  • kiana talang final
  • kiana talang semifinal
  • kiana blanckert talang