Vem tror du att du är är en svensk version av det brittiska formatet ”Who Do You Think You Are?”. Serien startade ursprungligen i Storbritannien år 2004 och har sedan dess spridits till flera länder, inklusive Sverige. I serien följer vi kända svenskar när de utforskar sin släkthistoria och får reda på mer om sina förfäder och deras liv. Detta görs genom att besöka arkiv, träffa släktingar och prata med experter inom olika områden.

Vem tror du att du är Kanal 5

Den svenska versionen av serien började sändas på Kanal 5 år 2009. Sedan dess har serien blivit mycket populär och har haft flera säsonger. Varje säsong har haft en blandning av skådespelare, musiker, idrottare och andra kända svenskar som deltagare.

trailer för ”vem tror du att du är” på kanal 5

Linnea Henriksson: Vem tror du att du är

En av de mest minnesvärda deltagarna i serien är sångerskan och låtskrivaren Linnea Henriksson. Linneas resa genom hennes släkthistoria var både gripande och inspirerande. Under sitt avsnitt besökte hon bland annat sin mormors hemstad och fick veta mer om sina förfäder som var involverade i arbetarrörelsen.

Några av seriens mest minnesvärda deltagare

Förutom Linnea Henriksson har serien haft många andra intressanta deltagare genom åren. Här är några av de mest minnesvärda:

Programledare genom åren

Serien Vem tror du att du är har haft flera olika programledare genom åren. Här är en kort översikt över några av dem:

Avslutning

Vem tror du att du är är en TV-serie som har berört många tittare genom att visa hur våra släkthistorier påverkar oss och hur vi är en del av en större historia. Serien fortsätter att vara populär och spännande, med nya kända svenskar som utforskar sina släkthistorier i varje säsong.

Vanliga frågor om Vem tror du att du är

Vad handlar Vem tror du att du är om?

Vem tror du att du är är en svensk TV-serie där kända svenskar utforskar sin släkthistoria och får reda på mer om sina förfäder och deras liv. Serien följer deltagarna när de besöker arkiv, träffar släktingar och pratar med experter inom olika områden.

Hur många säsonger har serien haft?

Serien har haft flera säsonger sedan premiären 2009. Varje säsong har haft en blandning av skådespelare, musiker, idrottare och andra kända svenskar som deltagare.

Hur kan jag se Vem tror du att du är?

Serien sänds på Kanal 5 och kan även ses på streamingtjänster som Dplay och Discovery+.

Vem var Maria Lundqvist i Vem tror du att du är?

Maria Lundqvist är en svensk skådespelerska som deltog i serien Vem tror du att du är. Under sitt avsnitt utforskade hon sin släkthistoria och upptäckte bland annat att hon hade förfäder som var verksamma inom teatern och att hennes morfars mor var en pionjär inom kvinnoemancipationen.

Vad hände när Felix Herngren var med i Vem tror du att du är?

Felix Herngren är en svensk skådespelare, regissör och manusförfattare som deltog i Vem tror du att du är. Under sitt avsnitt upptäckte han att hans släkt hade kopplingar till både överklassen och arbetarklassen, samt att en av hans förfäder hade en nyckelroll i utvecklingen av den svenska industrin under 1800-talet.

Vilken släkthistoria utforskade Eva Röse i Vem tror du att du är?

Eva Röse är en svensk skådespelerska som deltog i Vem tror du att du är. I sitt avsnitt utforskade hon sin släkthistoria och upptäckte att hennes farfars far var en framstående arkitekt och konstnär. Hon fick även reda på att hennes släkt hade rötter i Tyskland och att en av hennes förfäder hade flytt till Sverige under svåra omständigheter.