Talang är ett populärt underhållningsprogram på TV4 där olika sorters artister tävlar om en miljon kronor och titeln Sveriges nästa stora talang. Programmet har sänts sedan 2007 och har haft flera kända jurymedlemmar som Alexander Bard, Bianca Ingrosso och David Batra.

I år var det den femtonde säsongen av Talang och den hade premiär den 8 januari. Programledare var Pär Lernström och juryn bestod av David Hellenius, Carolina Gynning, Kodjo Akolor och Bianca Ingrosso. Men vilka gick till final i Talang 2021, för att senare vinna hela tävlingen?

Så gick tävlingen till under säsongen

Under tio veckor fick tittarna se många olika slags talanger på scenen, från sångare och dansare till komiker och magiker. Varje vecka gick två deltagare vidare till semifinalerna efter att ha fått flest röster från juryn eller publiken.

I semifinalerna tävlade totalt 24 deltagare om åtta platser i finalen. Varje vecka gick två deltagare vidare till finalen efter att ha fått flest röster från tittarna eller ett wildcard från juryn.

Vilka gick till final i Talang 2021? Här är alla åtta finalisterna

Finalen av Talang 2021 sändes live den 19 mars klockan 20.00 på TV412. De åtta finalisterna som tävlade om vinsten var:

Johan Ståhl – Sveriges nästa stora talang

Finalen var fullspäckad av överraskande och imponerande nummer från de åtta tävlande. Vinnare av hela tävlingen blev trollkonstnären Johan Ståhl, som vann det svenska folkets hjärtan med sitt maginummer där han bland annat förutspådde vad jurymedlemmarna skulle göra.

– Det känns helt overkligt, sa Johan Ståhl direkt efter vinsten.

Han fick ta emot en check på en miljon kronor från programledaren Pär Lernström och blev hyllad av juryn.

– Du är helt fantastisk! Du har tagit oss med på en resa genom hela säsongen. Du har gett oss gåshud, du har gett oss mystik, du har gett oss underhållning på högsta nivå. Du är värdig vinnaren av Talang 2021!

David Hellenius

Även de andra finalisterna gratulerade Johan Ståhl till hans vinst och tackade tittarna för deras stöd.

– Det har varit en fantastisk upplevelse att vara med i Talang. Vi är så glada och tacksamma för alla som har röstat på oss och för alla som har hejat på oss. Vi älskar er! sa The Mamas.

Talang 2021 var en succé både för TV4 och för de deltagande artisterna. Programmet hade höga tittarsiffror och fick mycket positiv respons från både kritiker och publik.

– Vi är otroligt stolta över Talang 2021. Det har varit en magisk säsong med så många fantastiska talanger som har bjudit på underhållning i världsklass. Vi vill tacka alla som har följt programmet och röstat fram Sveriges nästa stora talang, sa Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4.

Nu ser vi fram emot nästa säsong av Talang där vi får se ännu fler häpnadsväckande begåvningar i jakt på drömmen om att bli Sveriges nästa stora talang!

Vilka gick till final i Talang 2021?

De åtta finalisterna i Talang 2021 var:

Johan Ståhl – trollkonstnär
The Mamas – sånggrupp
Linnéa Aarflot – sångerska
Simon Westlund – jonglör
Daniel Norberg – komiker
Rasmus Blomqvist – dansare
Anna Nyström – sångerska
Emilie Rosén – violinist

Vem vann Talang 2021?

Talang 2021 vanns av Johan Ståhl som imponerade både på juryn och tittarna med sina magiska nummer.

Vad är Talang?

Talang är ett underhållningsprogram som sänds på TV4 där personer med olika talanger tävlar om att vinna en miljon kronor och titeln Sveriges nästa stora talang.